Щеплення вакциною CoronaVac: лікар пояснив, чому його треба зробити

Вакцину від коронавірусу китайського виробництва CoronaVac треба застосовувати в Україні навіть у разі її не дуже високої ефективності.

Таку думку в ефірі телеканалу OBOZREVATEL висловив лікар-імунолог Борис Донськой. “Ідеального щеплення за рік не зробиш. Так, воно за ефективністю не вражає так, як щеплення, які розробляються 5, 7, 10 років. Проте навіть та ефективність, яка декларується в останніх дослідженнях, приблизно в 3-4 рази знижує смертність і важкі ускладнення”, – наголосив він.

“Вакцина, яка знижує смертність, абсолютно має бути використана, бо на кожних 10 щеплених людей із групи ризику будемо мати декілька врятованих життів. Це варто робити”, – заявив медик.

Відповідаючи на запитання, наскільки швидким може бути процес вакцинації китайською вакциною в Україні, Донськой зауважив, що це залежатиме від низки чинників.

“Тут багато аспектів – як швидко вона буде організована, як люди на це підуть, наскільки ліберальними будуть правила отримання вакцинації. Якщо знову будуть зарегульовані лише окремі групи, а серед цих груп буде багато тих, хто не захоче вакцинуватися, то тоді буде знову як минулого разу”, – зауважив він.

“Чим більш ліберальний буде доступ до вакцинації, тим більше людей і тим швидше отримають щеплення”, – додав імунолог.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.