В Африці вбили одного з самих старих слонів на планеті

Труп тварини був виявлений ще в січні, його помітили в ході перевірки парку Цаво. Слон по кличці Сатао II був одним з найстаріших і найбільших в світі


У Кенії браконьєри вбили одного з найстаріших і найбільших в Африці слонів по кличці Сатао II. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті National Geographic.

Труп тварини був виявлений ще в січні, його помітили з повітря під час звичайної перевірки території національного парку Цаво, розташованого на півдні Кенії.

За інформацією зоозахисників, вік Сатао II становив приблизно 50 років. Як пише The Guardian, він пережив не одну посуху і, ймовірно, інші нападу браконьєрів.

Хоча причина смерті слона офіційно не підтверджена, фахівці з охорони навколишнього середовища вважають, що він був убитий за допомогою отруєної стріли в східній частині парку Цаво. Цей район відомий як “гаряча точка браконьєрства”.

Африканських слонів зазвичай називають “сікачами”, коли довжина їх бивнів досягає такого ступеня, що слон при ходьбі стосується ними землі. Це робить їх особливо привабливою мішенню для браконьєрів. Останні, однак, не чіпали бивнів Сатао II.

За оцінками зоозахисників, в Африці залишилося всього 25 “сікачів”, 10 з них спостерігалися в січні в парку Цаво.

Через два тижні після того, як був виявлений труп Сатао II, охорона парку затримала двох браконьєрів, підозрюваних у його вбивстві. Під час обшуку у них було знайдено три цибулі, 12 отруєних стріл і автомат Калашникова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.