Локдаун на Великдень і травневі свята: Ляшко зробив важливу заяву

Віктор Ляшко розповів, чи будуть вводити локдаун в Україні на великодні та травневі свята, щоб запобігти спалаху коронавірусу після Великодня і затяжних вихідних, коли збільшується ймовірність поширення інфекції.

Про це головний український санлікар розповів в ефірі «Сніданку з 1+1».

За словами Ляшка, поки що на травневі свята введення локдауну не планується.

Заступник глави МОЗ каже, що зараз йдуть переговори з представниками церков для того, щоб святкування Великодня зробити максимально безпечним у цьому році.

«У нас спостерігається стабілізація захворюваності. Травневі та великодні свята – масова міграція людей, будуть святкування в храмах. Ключове питання – як достукатися до всіх, що ми перебуваємо в епідемії коронавірусу і дотримання карантинних норм необхідно. Можливо, варто зробити менше святкових літургій, літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання ми рекомендуємо не входити всередину храму. І, якщо є можливість, нехай хтось один з домогосподарства піде святити паску. Локдаун в даний момент не планується на травневі», – заявив Ляшко.

В уряді відзвітували також, що адаптивний карантин і локдаун в деяких областях дає результати. Кількість нових хворих скоротилася, кілька областей готується до виходу з «червоної» зони.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.