Куля пробила скроні, дитина в комі: з’явилися подробиці НП в гімназії Черкас

Жахлива трагедія сталася в Черкасах в одному з навчальних закладів, де в тирі виявили 14-річного підлітка з кульовим пораненням голови. Зараз хлопчик перебуває в реанімації Черкаської обласної дитячої лікарні в дуже важкому стані. Тренера, який залишив дитину сам на сам зі зброєю, взяли під варту.

Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Куля пробила скроні, хлопчик у комі
Трагедія трапилася в тирі Черкаської гімназії №9. Приміщення для стрільби тут орендує дитяча спортивна школа №2. 14-річний підліток Артем П. прийшов на заняття зі стрільби приблизно о 15:00. А трохи пізніше його виявили з кульовим пораненням голови. Швидка допомога терміново доправила дитину в обласну дитячу лікарню.

“Його стан дуже важкий. Куля пробили скроневу кістку з одного боку, і скроневу кістку з іншого. Однак вона застрягла десь під м’язом, і хірургам довелося її діставати. Коли швидка везла хлопчика в нашу лікарню, то нас уже попередили, що буде важкий пацієнт. Усі були готові, лікарі зустріли його в приймальному відділенні, зробили рентген, КТ і нейрохірурги відразу провели операцію. Він втратив багато крові. Зараз хлопчик перебуває на апараті штучного дихання, він у комі”, – розповіла OBOZREVATEL директорка медустанови Наталя Волчкова.

Зараз у лікарню приходять бабусі підлітка. Його мама на заробітках за кордоном, вона терміново повертається додому.

Тренер дав пістолет і вийшов
У поліції Черкаської області розповідають, що трагедія сталася 19 квітня приблизно о 15:00. “Відомо, що хлопець прийшов на індивідуальні заняття зі стрільби в цей тир. Сам він є учнем іншої школи. Тренер вручив йому зброю, це був пістолет. А сам вийшов, щоб зустріти іншого учня і провести його на заняття. Що відбулося в цей момент, поки був відсутній тренер, наразі з’ясовують”, – каже OBOZREVATEL речниця обласної поліції Зоя Вовк.

Зараз тренер узятий під варту. У самій спортивній школі коментувати ситуацію не хочуть. “Поки триває слідство, ніяких коментарів ми давати не будемо”, – сказав OBOZREVATEL директор Олексій Куценко.

Батьки дітей, які займаються стрільбою в цій спортивній школі, кажуть, що на тренуваннях приділяється багато часу інструктажу, як правильно поводитися зі зброєю.

“Мій син кілька років займається в цій школі. І ніколи нічого подібного не було. Тренери уважно стежать, весь час повторюють правила безпеки. Навіть у голові не вкладається. Не знаю, тепер син буде туди ходити, а я хвилюватимуся за нього”, – каже OBOZREVATEL мама школяра Анастасія.

Батько іншого спортсмена каже, що тир у ліцеї розташований в окремому приміщенні. “Там підвал із довгими коридорами і залізними дверима, які замикаються на ключ. Тому коли хтось із хлопців йде, тренер повинен його проводити, відчинити і зачинити за ним двері. На це йде кілька хвилин. Також тренеру доводиться йти по додаткові мішені. Тому іноді спортсменів на короткий час можуть залишити одних. Але завжди попереджають і просять покласти зброю і не чіпати її”, – каже чоловік.

У міській адміністрації Черкас збираються провести перевірку всіх тирів у місті.

Поліція кваліфікує справу за трьома статтями: ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю), ч. 1 ст. 264 КК України (Неналежне зберігання зброї), ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115УК України (Замах на вбивство).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.