У Гройсмана розповіли, як Україна годує ЄС

Україна стала одним з основних експортерів сільгосппродукції в ЄС після вступу в силу угоди про вільну торгівлю. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.

“За цей рік ми бачимо позитивні тенденції в торгівлі України з ЄС. Це підтверджується і статистикою. При загальному падінні нашого експорту, темпи експорту в ЄС зростають. І цей рівень зростання — більше 3%. Україна увійшла в Топ-3 країн, які годують Євросоюз, тобто постачають аграрну продукцію”, — зазначила вона.

Як відомо, експорт з України до ЄС за підсумками 2015 року впав на 30% – незважаючи на вступ у силу режиму вільної торгівлі в рамках асоціації України з ЄС. Режим вільної торгівлі з ЄС не компенсував Україні втрати від погіршення умов торгівлі з Російською Федерацією, що настало від переорієнтації на ЄС.

Такий висновок випливає з даних Державної служби статистики України. Зростання експорту в ЄС за підсумками 2016 року виявився символічним – всього на 480 млн дол., або на 3,7%, до 13,5 млрд дол.

Між тим раніше глава Мінекономторгу Степан Кубів повідомив, що тільки втрати від обмежень на транзит українських товарів, введених РФ у відповідь на режим вільної торгівлі України з ЄС, склали 1 млрд дол. у рік

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.