В Україні змінять правила прописки: що потрібно знати громадянам

В Україні прописка громадян буде здійснюватися за новими правилами. У Кабміні готують відповідні зміни. Про те, що має змінитися, розповів в ефірі телеканалу Україна 24 віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нової процедурою прописки займається саме його міністерство цифрової трансформації. Законопроект, який і цим пов’язаний, вже підготовлений в Мінціфри. Він передбачає оформлення прописки онлайн. Як стверджує міністр, це максимально спростить цю процедуру і відв’яже її від бюрократичних перешкод.

“Це революційний законопроект відв’яже прописку від максимальної кількості життєвих ситуацій. Для того, щоб прописатися, потрібно завантажити додаток “Дія”, або на порталі “Дія” авторизуватися, вказати місце, де ви хочете авторизуватися, прописатися”, – поділився Михайло Федоров.

Сьогодні в Україні вже діє електронна прописка. Але поки нею можуть скористатися лише громадяни, які мають не паперові паспорти, а ID-картки.

Тим же, у кого досі паперові паспорти, для реєстрації або зміни прописки, потрібно буде зареєструватися на порталі “Дія” або встановити у себе однойменний мобільний додаток. Це дозволить скористатися процедурою прописки онлайн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.