У Полтавській області 16-річна дівчина померла після зґвалтування

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного західу у вигляді тримання під вартою.

У Полтавській області 20-річного жителя Кременчуцького району підозрюють у підбурюванні до зґвалтування дівчини в селі Бреусівка Козельщинської тергромади. Він також не надав допомоги особі, яка була в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть.

Про це повідомили в ГУНП.

Це вже другий фігурант із компанії, в якій відпочивала потерпіла, кому слідчі повідомили про підозру. Тіло дівчини виявили 30 квітня на узбіччі дороги місцеві мешканці. За попередньою інформацією слідства, напередодні ввечері дівчинка гостювала у будинку знайомого, в компанії двох 15-річних юнаків, 17-річної дівчини та 20-річного молодика. Вони разом вживали спиртні напої.

Одному із 15-річних юнаків, жителю Козельщинської тергромади, на перших етапах слідства вже було вручено підозру у зґвалтуванні 16-річної дівчини. А 7 травня Комсомольський міський суд Полтавської області обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі слідчі поліції розслідують інцидент за чотирма статтями Кримінального кодексу України: зґвалтування неповнолітньої (ч. 3 ст. 152), ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 136), підбурювання іншого співучасника до скоєння зґвалтування ( ч. 4 статті 27 ч. 3 ст. 152), втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність (ч. 1 статті 304) Кримінального кодексу України.

Поліцейські також встановили особу, яка продала горілку підлітку із компанії, в якій відпочивала померла 16-річна дівчина. Відносно 39-річної місцевої жінки складений адміністративний протокол.

Нагадаємо, 16-річна жителька села Бреусівка Козельщинської тергромади ввечері 29 квітня відпочивала в компанії своїх знайомих, вживаючи разом із ними спиртні напої. А 30 квітня близько 11:00 її тіло знайшли на узбіччі місцевої дороги біля Бреусівки. Пізніше затримали 15-річного підозрюваного у зґвалтуванні. Його відправили у СІЗО.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.