Новонароджена дочка Меган Маркл і принца Гаррі отримає особливий статус

Дочка принца Гаррі і Меган Маркл Лілібет Діана Маунтбеттен-Віндзор народилася ще 4 червня в США. Після появи маленької спливло питання: яке ж громадянство отримає Лілі – американське або британське.

Як повідомляє Dailymail, Лілі може отримати подвійне громадянство, як і її старший брат Арчі.

Оскільки 39-річна Меган американка, її діти автоматично отримують американське громадянство. Принц Гаррі також передає своє британське громадянство, згідно із законодавством, своїм нащадкам.

Хоча первісток пари Арчі народився у Великобританії, а дочка Лілі – в США, обидва вони мають право на отримання подвійного громадянства.

Відзначимо, що після весілля пари в 2018-му, було оголошено, що Меган стане громадянином Британії, але цей процес повинен зайняти кілька років. Але чи триває він після того, як пара восени 2019-го покинула країну, – невідомо.

Цікаво, що діти герцогів Сассекських – не єдині члени королівської сім’ї з подвійним громадянством. Так, дочки Пітера Філліпса (сина принцеси Анни) Саванна і Ісла мають подвійне громадянство – Канади і Великобританії. Їхня мама Отем, з якою Пітер розлучився в 2020-му – канадка.

Єлизавета II – чотири рази прабабуся в 2021 році
Лілібет стала третьою правнучкою Єлизавети II народженої в 2021 році, і одинадцятою за рахунком.

9 лютого у внучки королеви – принцеси Євгенії (дочки другого сина королеви Ендрю) народився син Огест, а 21 березня у Зари Тіндалл (дочки принцеси Анни) теж народився хлопчик, якого назвали Лукас.

У травні стало відомо про вагітність ще однієї онучки Єлизавети – принцеси Беатріс (дочки принца Ендрю, сестри Євгенії). Вона народить малюка восени 2021 року.

Нагадаємо, що про народження дочки Меган Маркл і принца Гаррі стало відомо 6 червня. Дівчинка з’явилася на світ у п’ятницю, 4-го числа, об 11:40 в Санта-Барбарі, штат Каліфорнія.

Раніше ми писали, як відреагувала королева Єлизавета на народження дочки бунтівного онука і невістки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.