Субсидії в Україні призначатимуть по-новому: що робити, якщо у квартирі прописаний безробітний син

Сім’я з двох українців, якщо в їхній квартирі або будинку прописаний і не живе безробітний син (онук), усе одно може отримати субсидію. Для цього їм потрібно пройти обстеження матеріально-побутових умов.


Про це на своїй сторінці в Telegram повідомило Міністерство соціальної політики. У відомстві зазначили, що з 1 травня в країні діють нові правила надання допомоги на оплату комуналки.

Якщо прописаний член сім’ї, але не живе в житлі
Щоб в такому випадку отримати субсидію, потрібен акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства і/або офіційні документи, які підтвердять, що член сім’ї не живе за місцем прописки.

Якщо вже є квартира і залишили спадок – частина іншого житла
В такому випадку субсидію можна отримати без додаткових документів. Якщо друга частина житла перебуває у спільній власності, отримана у спадок або розташована в селі, на субсидію це не впливає.

Якщо є житло на тимчасово окупованій території
Нерухомість на непідконтрольній території також не враховується під час призначення субсидій. Українець, у якого залишився будинок або квартира, наприклад, у Донецьку чи Криму, може без проблем отримати субсидію на житло, яке розташоване на підконтрольній території України.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Кабінет міністрів посилив вимоги до доходів українців для надання житлових субсидій. Зокрема, тепер при призначенні держдопомоги будуть враховуватися кошти від депозитів і дивіденди від цінних паперів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.