Українцям перерахують тарифи на електроенергію: кому можуть підвищити і хто буде платити більше

В Україні з 1 липня будуть діяти нові тарифи на електроенергію. В результаті ті українці, які споживають до 100 кВт*год, будуть платити менше, а тим, хто витрачає багато, ціни підвищать.


Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що бідних українців захищатимуть: ті, хто витрачає до 100 кВт*год на місяць, платитимуть менше. “Ми виділяємо населення, яке споживає до 100 кВт. На сьогодні це близько 41% споживачів із 16,9 млн домогосподарств. Проєкт нового ПСО передбачає захист цієї категорії населення через зменшення тарифу”, – наголосив Галущенко.

Остаточний варіант введення нових тарифів досі не затверджено. Співрозмовники в уряді на умовах анонімності пояснюють: тариф розділять і він залежатиме від обсягів споживання.

За словами експерта у сфері ЖКГ Олега Попенка, кВт*год електроенергії з 1 липня може подорожчати з 1,68 до 2,5 грн. До того ж діяти така ціна буде для тих, хто споживає понад 500 кВт*год на місяць. Інший варіант – ціни піднімуть для всіх, хто витрачає більш ніж 100 квт*год електроенергії. Остаточний проєкт Кабінет міністрів досі не презентував.

Подорожчання електроенергії уникнути не вдасться. Так, тільки на транспортування струму витрачають у середньому близько 1,51 грн за кВт*год. І з тарифом в 1,68 грн за кВт*год на генерацію електроенергії залишається всього 17 копійок. Цих грошей катастрофічно не вистачає: працювати доводиться в збиток.

Як раніше писав OBOZREVATEL, в Україні в липні також можуть зрости тарифи на газ. Це пов’язано з рекордно високими за 11 років цінами на блакитне паливо в Європі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.