МВФ зобов’язує Україну провести розслідування щодо виведення коштів з Приватбанку

До кінця серпня 2017 року, Україна має завершити розслідування щодо можливих фінансових злочинів у Приватбанку, скоєних починаючи з 2010 року до націоналізації банку.


Про це йдеться в опублікованій на сайті партії “Батьківщина” версії Меморандуму України з МВФ.
“Ми, як і раніше, повністю віддані дотриманню передової міжнародної практики та банківського законодавства й застосуванню всіх відповідних юридичних та комерційних важелів для забезпечення вчасного повернення вищезгаданих позик” – йдеться в Меморандумі.
У зв’язку з цим, до середини березня 2017 року НБУ залучить міжнародно визнану компанію для проведення економічного розслідування операцій ПриватБанку, щоб визначити, чи мали місце правопорушення або погана банківська практика в період з 2010 року до дати його націоналізації, з метою завершити це розслідування до кінця серпня 2017 року.
Нагадаємо у 2016 році Генеральна прокуратура звинуватила Приватбанк у розкраданні протягом 2014 року 19 млрд грн рефінансування НБУ.
Нещодавно, на питання чи аналізували вже у “націоналізованому Привитбанку” ці операції, голова правління банку – Олександр Шлапак відповів, що нове правління розглядало випадки розкрадання.
“Для інформації:зараз усі ці кредити погашені. Тобто ці структури, яким видавалися позики, не мають жодних зобов’язань перед банком. Як це трапилося і чому? Це питання, на яке ми шукаємо відповідь. Паралельно відповідь шукає Генпрокуратура. Коли ми в цьому достеменно розберемося, я вам обіцяю, що ми обов’язково про це розповімо”, – відповів Шлапак на запитання журналіста ЕП.
Як відомо, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.
Нагадаємо, до націоналізації найбільшими акціонерами банку були Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.