Зеленський ввів нову «легендарну» нагороду в Україні

В Україні за указом президента Володимира Зеленського з’явилася нова нагорода – Національна легенда України. Таку відзнаку можуть отримати громадяни, які досягли видатних особистих заслуг у становленні незалежної країни, зміцненні державності, захисту Вітчизни та служінні українському народу.

Про це в середу, 14 липня, повідомила пресслужба Офісу президента на офіційному сайті. Там же було оприлюднено указ Зеленського (№294/2021), який вступає в силу з дня його опублікування.

Крім того, заснованої президентом нагороди будуть удостоєні ті, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я й веде активну благодійну та громадську діяльність.

Як саме виглядатиме нагорода – ще вирішують. Так, підписаним документом президент України ухвалив, що малюнок цієї відзнаки буде затверджено за результатами всеукраїнського конкурсу. Підготувати та провести останній повинен Кабінет міністрів України.

Проєкти малюнка, а також урядовий проєкт Положення про відзнаку «Національна легенда України» Зеленському повинні подати до 9 серпня 2021 року. Глава української держави має затвердити їх.

Безпосередньо виготовленням нагороди й атрибутів до неї буде займатися Державне управління справами за участю Національного банку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.