Банкомати ПриватБанку не видають гроші, але списують готівку: що робити

Деякі банкомати ПриватБанку списують з карток гроші, але при цьому готівку не видають. Така проблема може статися через цілу низку причин.


Як написав клієнт банку на форумі “Мінфін”, 20 липня він спробував зняти зі своєї картки 6400 грн. В результаті банкомат показав “помилку”, а гроші списав. “Знімав готівку в банкоматі ПриватБанку з картки ПриватБанку. 6400 грн. Банкомат рахував і рахував, десь секунд 30 купюри. В результаті показав “помилку”. Суму з картки було списано. Гроші отримані не були. Моральна компенсація? Неустойка?” – обурюється клієнт банку.

На таку саму проблему кілька клієнтів “Привату” скаржилися минулого місяця. Як пояснюють у фінансовій установі, у такому разі потрібно звернутися за номером телефону, який вказано на банкоматі, і не відходячи від нього описати проблему. Банкомат може не видавати гроші з кількох причин.

У банкоматі зам’ялася купюра і стався збій. Це найпростіша проблема, яку в банку швидко визначать. У такому разі гроші можуть повернути того ж дня.

Технічну причину не виявили, але банкомат все одно “помилився”. У такому випадку потрібно звернутися в банк із заявою, проведуть інкасацію банкомату, перерахують гроші, і якщо там дійсно є “зайві”, які з якоїсь причини клієнтові не видали, їх відшкодують.

Є й інша, менш поширена причина – шахраї. Вони встановлюють на банкоматах спеціальні клейкі стрічки, які “захоплюють” частину готівки. І якщо йдеться про невелику суму, то зникнути можуть усі гроші. У такому разі потрібно зателефонувати оператору і перевірити, чи немає на вікні видачі коштів сторонніх предметів. Також у фінансових установах радять перераховувати гроші відразу після видачі так, щоб їх було видно на встановленій на банкоматі камері.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.