Чому наш мозок може працювати в 100 разів ефективніше?

Нове дослідження Каліфорнійського університету показало, що частина нейронів нашого мозку працює більш активно, ніж вважалося раніше. На думку вчених, їх наукова робота здатна змінити розуміння того, як працює мозок. Це призведе до появи нових способів лікування неврологічних захворювань і до розробки комп’ютерів , які думають, як люди. Про це повідомляє INVADERS.

зок

Метою досліджень були дендрити. Разом з сомою – тілом нейрона, вони є двома головними його ділянками, які сприймають вхідні імпульси від інших нейронів. Раніше вважалося що дендрити – не більше ніж провідники для передачі імпульсів електричної активності інших нейронів. Однак дослідження показали, що самі дендрити дуже активні і посилають власні імпульси в 10 разів частіше, ніж передбачалося.

Отриманий результат повністю не відповідає існуючим твердженням про те, що саме соматичні імпульси формують наші спогади і уяву.
Дослідники також виявили, що на відміну від піків електричної активності, що виходять від соми, дендрити можуть генерувати більш тривалі сигнали, які в сукупності володіють більшою потужністю, ніж соматичні імпульси. Все це дуже нагадує процеси, характерні для аналогової обчислювальної техніки.
На думку одного з керівників досліджень Маянк Мехта, оскільки обсяг дендритів приблизно в 100 разів більше, ніж сомів, то цілком можливо, що наш мозок може обробляти інформацію в 100 разів ефективніше, ніж вважалося раніше.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.