В Росії суд оголосив вирок шаману, який збирався вигнати Путіна з Москви

Олександра Габишева визнали винним в екстремізмі та відправили на примусове лікування у психоневрологічний диспансер.

Якутський міський суд ухвалив рішення щодо місцевого шамана Олександра Габишева, який навесні 2019 року вирушив у похід до Москви для проведення “обряду вигнання Путіна”. Про це повідомляє в понеділок, 26 липня, видання “Сибір.Реалії” з посиланням на адвоката засудженого Олексія Прянишникова.

Після того як якутського шамана затримали, проти нього було відкрито кримінальні провадження через насильство щодо співробітників правоохоронних органів та заклики до екстремізму. На час слідства Габишева відправили у психоневрологічний диспансер.

Відповідно до вироку суду, Олександра Габишева було визнано винним в інкримінованих йому злочинах і відправлено на примусове лікування без зазначеного терміну. Під час лікування за пацієнтом буде здійснюватися “інтенсивне спостереження”.

“Як правило, коли призначають примусове лікування, люди проводять в лікарні не менше 2,5-3 років. Як буде в нашому випадку, я не можу сказати”, – зауважив з цього приводу адвокат засудженого.

Рідні і прихильники шамана, які зібралися у залі суду, були впевнені у тому, що Олександра Габишева звільнять з-під варти і виправдають. Сестра збиралася показати його лікарям, щоб відновити здоров’я Габишева, зіпсоване примусовим “лікуванням” в диспансері.

Адвокат шамана збирається подавати апеляцію. Поки рішення суду не вступило в силу, Габишев буде перебувати під вартою.

Нагадаємо, у січні 2020 року якутський шаман Олександр Габишев оголосив про новий похід до Москви. Він знову збирався йти до столиці РФ, аби “вигнати” президента Росії Володимира Путіна.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.