Може трапитися все що завгодно: лікар прокоментував стан Кравчука і дав прогноз

У глави української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кравчука, який перебуває на апараті штучної вентиляції легень, ймовірно, є супутні захворювання. Вони могли спричинити такий стан, у якому 87-річний політик більше місяця після операції на серці.

Леонід Кравчук у реанімації
Такою думкою з OBOZREVATEL поділився керівник проєкту MedOboz, лікар Віктор Литвиненко. За його словами, інформації про здоров’я першого президента України дуже мало, щоб давати якісь прогнози, а трапитися може все що завгодно.

“Найімовірніше, це набуті вади серця – недостатність мітрального або аортального клапана, чи комбінований стеноз або кілька супутніх патологій. Також у нього є, ймовірно, коронарна додаткова недостатність, яка призвела до того, що він стільки часу перебуває на апараті ШВЛ”, – прокоментував медик.

Литвиненко підкреслив, що в такій ситуації прогнози на одужання Кравчука може давати тільки кардіохірург, який проводив йому операцію на серці. Або ж реаніматологи, які займаються веденням пацієнта в реанімації.

“Але з урахуванням його віку та супутніх патологій, які у нього, найімовірніше, є – якісь додаткові захворювання в стадії субкомпенсації (коли пацієнт має будь-яку симптоматику) або декомпенсації (коли прояви хвороби мають максимально негативні картини) – може трапитися все що завгодно, конкретно в його випадку”, – підсумував лікар.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.