У Чехії вакцинованим від COVID-19 запропонували давати додаткову відпустку

Прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш запропонував давати додаткову відпустку всім держслужбовцям, включаючи працівників міністерств, вчителів, правоохоронців, які були щеплені проти COVID-19. Глава уряду вважає, що це стане додатковою мотивацією для тих, хто ще не наважився зробити щеплення від коронавірусу.

Як повідомляє Euractiv, Бабіш закликав усіх глав міністерств надати два вихідних службовцям, які покажуть сертифікат COVID-19. Відпустку отримають всі, хто був щеплений із січня.

Це не єдина мотивація від кабміну Чехії. Так, нещодавно на рівні уряду для щеплених стали проводити розіграші прямо в центрах для вакцинації.

Крім того, в Чехії скасували правило, коли громадяни країни мали робити щеплення в медустановах, прив’язаних до місця їхнього проживання.

З початку вакцинації проти коронавірусу медичні працівники Чеської Республіки ввели більш як десять мільйонів доз вакцини. Вакцинація почалася в країні в кінці грудня минулого року, і понад 4,64 мільйона осіб пройшли вакцинацію в понеділок 26 липня. Тож 62,3 відсотка дорослого населення були вакциновані і майже 52 відсотки населення отримали другу дозу.

У Чехії схвалені такі вакцини проти COVID-19: Johnson & Johnson, Moderna, Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.