«Сміттєвий барон» накинув оком на Чорнобиль

Львівський міський голова Андрій Садовий пропонує створити резервний сміттєвий полігон у Чорнобильській зоні. Про це він сказав під час брифінгу, присвяченому ситуації із твердими побутовими відходами, що склалася в місті, передає Дзеркало тижня.

«Львів’яни щодня виробляють 600 тонн сміття, для чого займатися маніпуляціями? Відправив листа, не відправив листа… Визначте чіткі полігони, куди можна вивозити. А якщо завтра станеться біда в якомусь великому місті? А Київ, який виробляє 3 тис. тонн відходів, що тоді їм робити? Моя пропозиція дуже проста – у Чорнобильській зоні зробити резервний полігон для країни, який повинен бути на екстремальні випадки», – зазначив він.

Садовий також заявив, що в якості міського голови Львова готовий профінансувати створення такого полігону на кошти міської громади.

Нагадаємо, 21 березня директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галина Слічна заявила, що переповнені баки зі сміттям у Львові можуть спричинити закриття шкіл та дитячих садочків у місті.

17 березня Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що держава закрила останній полігон, куди львівська влада могла вивозити тверді побутові відходи з міста.

Тим часом гори відходів у Львові вже дорівнюють зросту людини. Тротуари вщент засипані сміттєвими пакетами – люди змушені ходити проїзною частиною. Таких переповнених відходами майданчиків у Львові нараховується понад 300.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.