7 звичок, які можуть якось врятувати вам життя

Не варто втрачати пильність

\

Згідно зі статистикою, ми живемо в найспокійніший час за всю історію людства. Але не варто втрачати пильність — світ як і раніше залишається небезпечним місцем. AdMe.ru зібрав для вас 7 простих звичок, які підвищать рівень вашої безпеки.

1. Ключі, гроші, заряджений телефон

 

У вас повинно увійти у звичку перевіряти кишені перед тим, як вийти з дому. Ключі, гроші і заряджений телефон — ось що завжди має бути під рукою. Ви можете забути що завгодно, але ці 3 предмета забувати не можна.

Чому це важливо? У разі небезпеки у вас завжди повинна бути можливість покликати на допомогу і повернутися додому. Мобільний телефон може врятувати життя не тільки вам, але й іншим людям: ставши свідком надзвичайної ситуації, ви без праці зможете зв’язатися з рятувальними службами. Не забувайте заряджати телефон перед виходом з дому або з роботи.

2. Вибачтесь, якщо ви зіткнулися з кимось

 

Це хороша звичка. Вибачення потрібні не тільки заради ввічливості. Навіть якщо ви упевнені, що це не ваша вина, зіткнувшись, зупиніться на мить, вибачитеся і продовжуйте йти.

Чому це важливо? Ви поняття не маєте, з ким зіткнулися на вулиці. Людина, яку ви зачепили, може нести зброю, може бути п’яним або вживати наркотичні речовини. Він може бути дуже злий або засмучений. Просте вибачення допоможе вам уникнути серйозної небезпеки.

3. Завжди знаходьте мінімум 3 виходи

 

Куди б ви не йшли — концерт, на залізничний вокзал, супермаркет, книжковий магазин, школу, офіс, аеропорт, — як тільки прийдете на місце, відразу знайдіть 3 виходи. Іноді це буде легко, тоді запам’ятайте, який вихід розташований до вас ближче всього. Іноді це буде складніше, і ви знайдете всього одні двері. Продовжуйте спостерігати, поки не знайдете як мінімум 3 способи покинути приміщення. Навіть якщо двері всього одна, напевно знайдуться й інші способи вибратися з будівлі, наприклад великі низькі вікна.

Чому це важливо? Якщо щось погане станеться, буде занадто пізно шукати виходи. Але якщо ви знайшли і запам’ятали їх заздалегідь, ви зможете відразу почати рухатися до них практично на автопілоті.

4. Грайте в «знайди поганого хлопця»

 

Це забавна маленька гра, яка, однак, може вберегти вас від небезпеки. Опинившись у приміщенні, на вулиці або в транспорті, придивіться до оточуючих. Хтось здається вас «поганим хлопцем»?

Чому це важливо? Наша інтуїція рідко помиляється. Якщо хтось з оточуючих здається вам небезпечним, ймовірно, таким він і є. Постарайтеся відмовитися від нього подалі.

5. Опинившись в літаку, підрахуйте кількість рядів до аварійного виходу

 

Як тільки ви розмістилися на своєму кріслі, уважно підрахуйте кількість рядів між вашим місцем і найближчим аварійним виходом. Запам’ятайте цю цифру.

Чому це важливо? Якщо літак заповниться димом, резервне освітлення може виявитися недостатньо яскравим, щоб направляти вас. Але якщо ви твердо знаєте, що між вашим місцем і аварійним виходом, наприклад, 9 рядів, ви зможете пересуватися, відраховуючи підголовники крісел.

6. Тренуйте кисті рук

 

Кожен, хто хоча б раз намагався підтягуватися, знає: кисті рук втомлюються набагато швидше, ніж інші м’язи. Тренуйте м’язи кистей щодня, поступово підвищуючи опір. Це можна робити за допомогою маленьких китичних еспандерів.

Чому це важливо? В багатьох надзвичайних ситуаціях людям, які самостійно вибралися з будівель або транспорту, доводиться висіти, вхопившись за невеликий виступ. Міцний захоплення і підготовлені м’язи кистей дозволять протриматися стільки, скільки знадобиться.

7. Підніміть голову і рухайтеся повільно

 

Зазвичай, помітивши небезпеку, люди рефлекторно опускають голову і прискорюють крок. Але це неправильний підхід: необхідно, навпаки, впевнено підняти голову і максимально сповільнити рух.

Чому це важливо? Коли ви прискорюєтеся і опускаєте голову, ви стаєте здобиччю. Хто б вам не погрожував — собака або банда головорізів, — сповільніть руху, підніміть голову і дивіться в бік так, щоб бачити небезпеку боковим зором.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.