Росія не дозволила виступити на «Євробаченні-2009» грузинам, але обурюється рішенням України – Приходько

Російського учасника на «Євробаченні-2017» у Києві може не бути.

Після того, як цього тижня співачці Юлії Самойловій заборонили в’їзд до України через порушення законодавства, а на пропозиції Європейської спілки мовників виступити телемостом російська сторона відмовилась, стало відомо, що змінювати конкурсантку Росія також не збирається. Деякі критики вважають, що це може завдати шкоди міжнародному іміджу України. Та інші діячі культури нагадують, що рішення України є законним, тоді як Росія в 2009 році заборонила виступати грузинському гурту на «Євробаченні» у Москві через назву пісні.
Учасниця «Євробачення» у 2009 році від Росії, українська співачка Анастасія Приходько підтримала рішення СБУ щодо заборони в’їзду російській конкурсантці Юлії Самойловій. Вона наголошує, що в цьому випадку дії України є цілком законними, на відміну від російського рішення під час проведення конкурсу в Москві 8 років тому. Тоді грузинському колективу заборонили виступати із піснею «We Don’t Wanna Put In».

«Тоді Росія підняла галас, що ця пісня має політичний підтекст, і вони заборонили в’їзд грузинському гурту. Ми все робимо за законом: якщо порушуєш, то відповідаєш за це. Росія ніколи не робить щось щиро і відкрито, все робиться для політики. «We Don’t Wanna Put In» вони асоціювали з тим, що це невірно вплине на громадян Російської Федерації. Вони зробили все, щоб цей гурт не приїхав. Це чесно? Переклад не такий», – наголошує співачка.

Англійське «Put In» співзвучно із прізвищем Володимира Путіна, який на той момент був прем’єр-міністром Росії. Музичний редактор та письменник Андрій Гальчук вважає, що підґрунтям стала агресія Росії проти Південної Осетії влітку 2008 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.