5 сигналів ракy крові, які подає організм

Ознакою раку може бути не тільки втрата ваги чи кровотечі з носа. Організм подає сам сигнали, які свідчать про лейкемію. Людині потрібно тільки вчасно їх розпізнати.

“У дорослих, типовий вік для появи лейкозу коливається від 50 до 70 років. Про те зараз він помолодшав. Тепер від нього не захищена жодна людина”, – говорить Марта Уодлі, клінічний директор програми лейкозу дорослих В Інституті раку.

Про це пише видання Woman’s Health.

Бліда шкіра

“Коли лейкоз розвивається, клітини крові, пошкоджені раком можуть обігнати кістковий мозок, і тому ускладнюється ріст здорових клітин. Тому розвивається анемія, яка може привести до блідості шкіри. Анемія може також спровокувати відчуття холоду в руках весь час”, – пояснює Мередіт Барнхарт, фахівець з лейкемії в інформаційно-ресурсному центрі суспільства.

Втома

Втома є поширеним симптомом лейкемії. Якщо ви відчуваєте її весь час, варто звернутися до лікаря. Він перевірить чи виною їй є анемія чи рак.

Інфекція або лихоманка

Кров’яні клітини є важливим компонентом імунної системи. Якщо вони нездорові, що є часто при лейкемії, людина хворіє частіше, ніж зазвичай.

Інфекція або лихоманки є одним з найбільш поширених симптомів, які проявляються.

Задишка

Поряд з почуттям виснаження є задишка. Особливо під час фізичної активності.

Повільне загоєння

Якщо порізи довго не заживають, або ви відчуваєте, що рани з’являються від найменшого пошкодження, ці симптоми можуть вказувати порушення клітин крові, пов’язаних з лейкемією.

Маленькі червоні точки на шкірі, можуть також привести до лейкемії

Якщо з’являються ці симптоми і лікар підозрює лейкемію, він призначає аналізи крові, щоб перевірити кров’яних тільця та тромбоцити.

Далі з цими результатами варто звернутися до лікаря-гематолога, який спеціалізується на розладах крові або раку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.