Навіть на рівні ДНК: вчені спростували “спорідненість” українців та росіян

Між українцями та росіянами немає “спорідненості” навіть на рівні “ДНК”.

Про це повідомляє “Україна молода“.

Зазначається, що у 2012 році група міжнародних експертів у галузi генетики під керівництвом ученого зі світовим ім’ям Пітера Форстера з Великобританії, який займається науковою діяльністю в Кембриджському університеті й завідує лабораторію генетики у ФРН, із використанням новітніх технологій провели масштабне генетичне дослідження ДНК жителів усієї України.

За результатами дослідження встановлено, що концентрація гаплогрупи хромосом, яку вчені ідентифікують як успадковану від оріїв, виявлена у 53% досліджених українців.

Водночас, коли народність оріїв проживала на території нинішньої України, середньорічна температура різко впала на багато градусів, що призвело до суворого похолодання і серйозно позначилося на людській популяції.

У результаті вижили тільки ті, хто володів геном “молочної толерантності” – здатність пити і перетравлювати молоко. Саме цей продукт дав можливість цивілізації продовжити своє існування.

За висновками генетиків, у Європі було два місця, де люди могли сховатися від холоду: Україна та Іберійський півострів.

Територія нинішньої Росії на той час була вкрита льодом і людського життя на ній не було.

Результати досліджень дали вченим підстави зробити висновок: “Українці є предками (прабатьками) європейців, а територія сучасної України – колискою білої раси нинішньої цивілізації”.

Окрім цього, відомо, що у 20% українців ДНК має гаплогрупу хромосоми, яку вчені характеризують як трипільську. У росіян же показник гаплогруп хромосом, успадкованих від оріїв і трипільців, у порівнянні з українцями, дуже малий.

Також зазначається, що виявилися брехливими міфи про російську національність та етнічне походження росіян.

Російські вчені встановили, що генетично росіяни “не східні слов’яни”, а “фіни-угри-татари”.

Розвіялася й інформація, що “росіяни, білоруси й українці становлять окрему групу східних слов’ян” і є генетично “братніми народами”. Виявилося, що єдиними слов’янами з цих трьох народів є лише білоруси.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.