Чиновник з ООН назвав автора “зниклого” листа Януковича Путіну

Листа екс-президента України Віктора Януковича до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням про введення війська, цілком вірогідно, могли написати в Кремлі, і непрямим підтвердженням цього факту є позиція, яку на даний час займає російське вище керівництво.

Про це в інтерв’ю одному з українських видань заявив колишній глава секретаріату Ради безпеки ООН Олександр Мацука.

За словами дипломата, послання Януковича насправді було заявою, і її передав на той час РФ Віталій Чуркін в секретаріат з проханням поширити його як офіційний документ Радбезу. Мацука підкреслив, що подібний документ не міг бути оприлюднений Чуркіним лише за його власною ініціативою.

«Зараз російські офіційні особи стверджують, що це насправді був не лист, а заява (що правда), і що вона «не була зареєстрованою». Ось Пєсков сказав : «Ми цього листа не отримували». Але як таке може бути? Звідки тоді той лист у Чуркіна міг з’явитися? Більше того, постійний представник Росії не може за власною ініціативою просити поширити якийсь текст як офіційний документ. Потрібна вказівка з центру Значить, вказівка з МЗС РФ у Чуркіна була. Але в МЗС таких писати не міг. Дипломати є виконавцями, «царськими слугами». Тоді хто ж його писав?» – заявив він. За словами дипломата, «з огляду на здатність пана Януковича до епістолярного жанру», він навряд чи зміг би самостійно скласти подібний текст.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.