У Чечні прийняли закон про носіння хіджабів у школі

Депутати парламенту Чечні прийняли в остаточному читанні закон про “право школярок на носіння одягу або символіки згідно з народними традиціями і релігійними віруваннями”.

Тема носіння хіджабів стала конфліктною після слів міністра освіти Росії Ольги Васильєвої, – повідомляє Настоящее Время.

Голова комітету з освіти, науки і культури парламенту Чечні Бекхан Хазбулатов пояснив, що нова стаття “відповідає духу часу” і враховує “право учениць на носіння одягу або символіки згідно з народними традиціями і релігійними віруваннями, якщо це не суперечить федеральному законодавству, не шкодить їх здоров’ю і не порушує права і свободи інших осіб “.

В кінці січня міністр освіти РФ Ольга Васильєва підтримала заборону на носіння релігійного одягу, введеної в одній зі шкіл Татарстану, нагадавши про те, що освіта в Росії – світська.

Кадиров втрутився в цей конфлікт і опублікував заяву в своєму інстаграмі:

“Мої три дочки вчаться в школі, носять хіджаб, мають відмінні оцінки. Ольга Васильєва вимагає, щоб вони зняли хустки? Дівчата цього ніколи не зроблять”, – писав Кадиров.

У Кремлі вважали за краще в цей спір не втручатися, і не “ставати стороною цього питання”, – говорив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.