У США представили законопроект, що закріпить санкції проти Росії

Палата представників Конгресу США представила проект закону щодо протидії російським ворожим діям


Цей документ є дзеркальною версією законопроекту Сенату, повідомляє прес-центр Посольства України в США на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що цей проект ініціював конгресмен-республіканець Алекс Муні, його зареєстровано за номером H.R.1751.

Цей документ має на меті надання зобов’язальної сили закону санкціям, запровадженим виконавчими указами президента США проти Росії. Ці санкції, зокрема, стосуються кібер-втручання держави в американські вибори 2016 року, в також російської агресії проти Криму та Донбасу.

“Важливим є положення документа про те, що жодна державна установа США не повинна вдаватися до дій або надання допомоги, які б визнавали чи могли бути потрактовані як визнання де-юре або де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами”, – пояснили у посольстві.

Понад те, також передбачається, що будь-яке послаблення антиросійських санкцій буде залежати від визнання Росією суверенітету України над Кримом та повного виконання нею Мінських угод. При цьому наголошується, що останній пункт особливо стосується відновлення Україною контролю над всім східним державним кордоном.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.