Американець вийшов на прогулянку з двометровим пітоном

Жителя американського міста Су-Фолс, штат Південна Дакота, оштрафували на $190 за те, що він вигулював свого королівського пітона без повідка.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Служба з контролю за тваринами зацікавилася чоловіком після отримання скарги на змію, що плазувала парком. Власник пітона стверджує, що був вражений, коли до нього підійшов співробітник служби і виписав штраф за “тварину, що бігає на волі”.

– Він фактично наказав мені прив’язати змію мотузкою, – розповідає чоловік.

Представниця служби по контролю за тваринами Джулі ДеДжонг повідомила, що чинні у місті закони забороняють випускати домашніх тварин на вулицю без повідка. Змію, за її словами, можна було б вигулювати в коробці.

– Якщо вона в громадському місці без повідця, то вона на волі, – пояснила вона. – Закони не впроваджують різницю між тваринами.

ДеДжонг додала, що любителям змій слід враховувати негативні емоції, які викликають їх вихованці у багатьох. Власник пітона вірить, що здатний вплинути на ставлення людей до змій.

– Це мета мого життя, – стверджує він. – Показати людям, що змії – не вбивці.

Чоловік планує оскаржити штраф в суді.

До слова, королівські пітони – неотруйні змії із Західної та Центральної Африки, які виростають до 1,2-1,5 метрів в довжину. Через відносно невеликі розміри і спокійну вдачу їх неважко утримувати в неволі, тому вони дуже популярні у любителів тварин.

Нагадаємо, раніше Факти ICTV писали про те, що в Індонезії на острові Сулавесі гігантський пітон повністю проковтнув 25-річного чоловіка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.