Українка працює русалкою в акваріумі з акулами в Китаї (ВІДЕО)

Майстер-спорту України з синхронного плавання Ксенія Копил рік працює русалкою у Китаї. Про особливості своєї роботи вона розповіла Gazeta.ua.

“Багато майстрів спорту з синхронного плавання, коли закінчують кар’єру, починають працювати у водному шоу-балеті. Я спочатку теж цим займалася. Пробувала тренувати дітей. А в якийсь момент вирішила змінити обстановку. Поїхала у Китай працювати русалкою. Українські дівчата там дуже популярні, їх цінять за красу і працьовитість. Але на таку роботу з укладанням контракту беруть лише професійних спортсменок. Бо потрібна хороша підготовка”, – розповідає вона.

Шоу русалок триває 10 хв. Для виступу одягають хвіст вагою 5 кг.

“Хвіст розшивають за побажаннями замовника. Також одягаємо ласти або моноласти, в яких обидві ноги кріпляться разом, – продовжує жінка. – В басейн дівчат відносять і опускають. Доповзти до акваріуму в костюмі русалки нереально. Якщо одягаємося на бортику, стрибаємо у воду самі. Плавати потрібно на глибині 8 метрів. Це великий басейн. У такому може бути до десяти дівчат. Крім русалок у басейнах показують номери з синхронного плавання. У меншому акваріумі виступають від чотирьох до шести русалок. Буває, замовляють двох”.

Русалки працюють без вихідних. У будні мають 4 виступи на день, у вихідні – 5. На свята показують шоу до 8 разів. У місяць заробляють близько $1,5 тис.

“Я працюю за контрактом. Роботодавець взяв на себе витрати на оформлення візи та переліт. Забезпечив житлом. Також дівчат годують. Не завжди подають сніданок чи вечерю, але обід маємо обов’язково. За деякими контрактами передбачена також страховка, – каже Ксенія. – Крім виступів, кожного дня тренуюся. Це потрібно для хорошої фізичної форми”.

Дівчата плавають з рибами, скатами й акулами.

“Працювати на глибині не страшно. Звикла навіть до акул, які можуть плавати по-сусідству. Це або маленькі, або великі білі. Малі не чіпають, а от з великими іноді страшно. Вони без зубів, але можуть чіплятися, пробувати вкусити. Загалом робота подобається. Особливо приємно, коли в дітей світяться очі. Після виступів, коли дівчата виходять без хвоста, вони дякують, просять сфотографуватися”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.