Чорнобильська катастрофа скоро знову повториться

Фахівці з університету Сассекса провели масштабне дослідження, вивчивши різні доповіді вчених, прес-релізи та статті в газетах, і вони прийшли до висновку, що найближчим часом відбудеться катастрофа, подібна до тієї, що трапилася в Чорнобилі тридцять років тому.

e06d521a76bd4d308448cd05697b891a

Як інформує replyua.net, також вчені проаналізували більше двохсот можливих ядерних аварій на Землі.

За їх словами, подібні катастрофи відбуватимуться не рідше двох разів на століття, незважаючи на те, що сучасні фахівці просунулися в тому, що стосується ядерної безпеки, і вдосконалили роботу ядерних реакторів. Більш того, фахівці з університету Сассекса стверджують, що такі катастрофи відбуватимуться кожні 10-20 років.

Перед Чорнобилем, за їхніми словами, сталася ще одна катастрофа на «Три-Майл Айленд», і це сталося за сім років до аварії на Чорнобильській АЕС, проте катастрофа в Америці була менших масштабів.

Вчені оцінили всі можливі наслідки ядерних катастроф, в тому числі штрафи, втрату майна, загибель людей, відновлення навколишнього середовища і багато іншого.

Вони впевнені, що катастрофа повториться, і, щоб цього не сталося, необхідно вдосконалювати технології при створенні реакторів.

передає http://replyua.net/

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...