Кримчан хочуть переселити в Сибір

Комісія з міграції Ради з питань міжнаціональних відносин при президенті РФ підготувала пропозиції по переселенню в малонаселені райони Далекого Сходу і Сибіру жителів південних регіонів, зокрема – окупованих Росією Криму та Севастополя. Про це пише видання «Известия».

У комісії необхідність впровадження програми пов’язують з браком працездатного населення в низці російських регіонів, заповнити яку планується за рахунок масового переселення жителів з областей, в яких спостерігається надлишок трудових ресурсів.

«Нам же потрібно обробляти свої території, потрібно заселяти знелюднені регіони своїми ж громадянами», – прокоментував ініціативу комісії її голова Асламбек Паскачев.

Очікується, що освоювати малозаселені регіони РФ будуть жителі Центральної Росії, Північного Кавказу і Південного федерального округу, зокрема – населення окупованих Росією Криму та Севастополя.

150514073310_crimean_tatar_624x351_getty

Стимулювати переселення пропонується за рахунок надання пільгових позик на придбання житла, підвищення зарплати, а також навчання населення затребуваним спеціальностями і розвитком інфраструктури регіону.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...