Били всіх підряд: Як розганяли мирний проукраїнський мітинг в Донецьку. Нелюдська дикість (ФОТО 18+)

У п’ятницю, 28 квітня, виповнюється три роки з дня жорстокого розгону мирної проукраїнської демонстрації в Донецьку проросійськими бойовиками.


Про це нагадав журналіст Денис Казанський, опублікувавши у Facebook запис про події в той день зі свого блогу, – передає Корупція Інфо
«Щороку, 28 квітня я повторюю цей пост. В цей день три роки тому в Донецьку озброєні бики розігнали останню українську демонстрацію», – написав він.

Казанський нагадав, що демонстрація була мирною – на марші не було зброї.
«Тому нападники не зустріли опору. Били всіх підряд, не зважаючи на стать і вік. Доганяли, заганяли у двори, били арматурою. Ми ніколи не забудемо, з чого починалася війна і хто її починав», – уклав він.
У записі за 28 квітня 2014 року журналіст підкреслює, що кривавий розгін проукраїнської ходи був, по суті, етнічною чисткою, оскільки серед мітингувальників не було жодної людини, яка би не говорила українською мовою.

«Не було ніяких інших прапорів, крім національних, українських. Це були не зіткнення на грунті «фашист-антифашист», навіть у спотвореному розумінні, яке вкладає в це протистояння РФ. Це було побиття українців російськими нацистами за те, що вони українці», – написав він тоді.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.