Який продукт допомагає не старіти?

Експеримент на мишах, проведений в стінах Каліфорнійського університету, представив дані про те, що компоненти темного шоколаду уповільнюють процеси старіння.


Завдяки цим речовинам пригнічується інтенсивність окислювальних і запальних процесів в організмі, а також знижується ризик хвороби Альцгеймера.

В рамках наукових дослідів тварини отримували добавку флавоноїди епікатехін – це з’єднання, яким багатий темний шоколад.

В результаті у гризунів помітно покращилися функції пам’яті, а також в кілька разів знизився рівень тривожності, з чим, в свою чергу, було пов’язано зменшення маркерів окисного стресу і запалення нервової тканини.

Темний шоколад здатний знижувати рівень тригліцеридів і підвищувати чутливість до інсуліну. Крім того, він проявив здатність боротися з системними запаленнями,

-констатували за підсумками остаточного аналізу каліфорнійські фахівці.

Відзначимо, що раніше вчені вже виступили із закликом оголосити темний шоколад продуктом, обов’язковим для щоденного вживання. На думку ряду фахівців, ступенем свого корисного потенціалу для здоров’я цей продукт перевершує навіть фрукти.

За їх словами, з’єднання в какао, з якого готується темний шоколад, активізують ріст клітин шкіри і сприяють розгладженню зморшок. Крім того, какао зміцнює стінки судин і покращує кровообіг серця і мозку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.