Медики довели, що великий ніс корисний для здоров’я

Останнє відкриття американських вчених довело, що великий ніс безпосередньо пов’язаний зі здоров’ям людини, пише газета Daily Mail.

Дослідники з Університету штату Айова стверджують, що чим більший ніс, тим важче бактеріям і частинкам пилу подолати природний бар’єр, і, як наслідок, потрапити в людський організм. Більше того, володарі виразних носів менш схильні до алергії, зазначає Кореспондент.

Учені провели експеримент: вони створили два штучних носа, причому один з них був у 2,3 рази більшим від іншого, і прикріпили їх до штучних облич. Крім носів були створені також і два варіанти губ – маленькі і великі, які через спеціальні трубочки вбирали в себе повітря з вмістом певних частинок.

У результаті виявилося, що великий ніс пропускав на 6,5% менше забруднюючих речовин, ніж звичайний. Аналогічні результати були отримані і для губ: великі губи зменшували попадання частинок пилу на 3,2%.

За словами самого керівника проведеного дослідження доктора Рене Ентоні, саме великий ніс забезпечує найкращий захист роту, за рахунок чого знижується ризик можливого інфікування і виникнення алергічної реакції.

Видання також зазначає, що подібне відкриття повинне послужити хорошою новиною для таких відомих володарів виразних носів, як актриса Сара Джессіка Паркер, Барбара Стрейзанд і Жерар Депардьє.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.