Сам себе врятував: як колишній “скакун” заробив собі на лікування малюнками (фото)

Долі більшості верхових коней трагічні: тварини працюють до знемоги, часто отримують травми, а після – відправляються доживати свій вік на приватні ферми. Така історія Метро Метеора, на рахунку якого численні перемоги і призи на скачках. Через травми колінних суглобів він закінчив свою кар’єру. Здавалося, доля посміхнулася Метро, ​​він знайшов нових люблячих господарів, але незабаром вони дізналися від ветеринара, що коню залишилося жити всього кілька років …

Метро – розумний і граціозний кінь. Колись він мчав швидше вітру по іподрому, а зараз виходить на прогулянку по фермі повільним кроком. Новий господар Рон Кражевскі обожнює Метро, ​​тому звістка про невиліковний діагноз тварини просто шокувала його. За роки тренувань Метро пошкодив колінні суглоби, і лікарі припускали, що через кілька років суглоби повністю втратять рухливість, і коня доведеться приспати.

Рон важко сприйняв таку новину. Спосіб був знайдений: Рон вирішив навчити коня малювання. Сам Рон – художник за покликанням, хоч більшу частину свого життя освоював абсолютно інші професії. Він рибалив на Алясці і служив у військово-повітряних силах, і тільки в 40 років відкрив в собі талант живописця.

Рон взявся за навчання Метро. Спочатку він навчив коня тримати в зубах кисть, після – проводити нею по полотну. Метро швидко освоїв заняття, йому, мабуть, сподобалися відчуття, і він став охоче проводити час за малюванням. Рон жартома порівнює творчість свого підопічного з малюнками експресіоніста Джексона Поллока. Творчий метод і в одному, і в іншому випадку заснований на розбризкування фарби. Звичайно ж, кінь робить це несвідомо. Та й Рон виконує роботу асистента – подає Метро кисть, змінює полотна, оскільки фарбу вони завдають шарами, після того, як попередній шар висохне. Так виходять яскраві багатошарові абстрактні композиції.

Цікаво, що творчість Метро незабаром зацікавила журналістів, а після – колекціонерів. Знавці мистецтва готові платити від 50 до 500 доларів США за роботи Метро. До теперішнього часу було продано пару сотень малюнків, і до Рону регулярно звертаються все нові і нові потенційні покупці.

Метро займається малюванням пару раз в тиждень, у нього для цього навіть обладнана «студія» в стайні. Виручені гроші йдуть на лікування Метро, ​​а також на благодійні відрахування на користь організації New Vocations, яка допомагає з адаптацією колишніх скакових коней. Рон уже перерахував близько 80 тисяч доларів США, за ці гроші допомогу надали 60 скакунам. Крім того, Метро заробив і собі на лікування: ветеринари спробували колоти йому інноваційні ліки, і подальшу деформацію колінних суглобів вдалося зупинити. Так Метро відвоював для себе ще кілька років щасливого життя!

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.