США і надалі підтримуватимуть Україну, – МЗС про зустріч Клімкіна й Трампа

У МЗС назвали цей візит «величезним успіхом української дипломатії».

Під час зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та президента США Дональда Трампа ще раз була підтверджена підтримка американською стороною України. Про це заявила в ефірі телеканалу «112 Україна» речниця МЗС України Мар’яна Беца.

«Ми отримали чіткі запевнення у підтримці американською стороною суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Обговорили детально ситуацію на Донбасі, виконання Мінських домовленостей. Ми дуже вдячні американській стороні за незмінну позицію у підтримці України. Те, що відбулися ці візити, це величезний успіх української дипломатії. Ми ще раз переконалися в тому, що ми маємо абсолютно чітку підтримку і розуміння з боку американської сторони, що є агресією РФ і наскільки вона загрозлива», – сказала вона.

Коментуючи також зустріч Трампа з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, Беца повідомила: «Чітко було зазначено про необхідність виконання Росією Мінських домовленостей, і що Росія несе відповідальність за виконання «Мінська». Це чіткий сигнал, є абсолютне розуміння, що поки Росія не виконає Мінські домовленості, санкції залишатимуться чинними».

Як повідомляв Вголос, Трамп прийняв Клімкіна у Білому домі. Перед цим відбулася зустріч керівника українського зовнішньополітичного відомства з віце-президентом США Майклом Пенсом. За даними Посольства України в США, сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.