У заступника Кличка – фальшивий диплом, – ЗМІ (фото,відео)

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра ЛНУ імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в КНУ імені Тараса Шевченка

Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми”, передає Depo.ua.

Володимир Бондаренко працює у команді Віталія Кличка щонайменше 10 років. Прибиральник столичної школи спочатку став помічником депутата Київради, а з 2013-го – помічником народного депутата. У серпні 2014-го, після обрання мером Віталія Кличка, без конкурсу і спецперевірки він перевівся з посади помічника народного депутата до столичної адміністрації. Став керівником апарату і одним із головних спікерів міської влади.

Досліджуючи шлях до влади Володимира Бондаренка, журналісти виявили білу пляму в його автобіографії. Чиновник не вказує навчальний заклад, де отримав першу вищу освіту. Лише зазначає, що вона юридична і здобута після школи.

Водночас у день призначення Бондаренка керівником апарату новинні агентства розповсюдили інформацію з його сторінки у мережі Facebook, де було зазначено, що чиновник закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Тепер цієї інформації на його сторінці немає. І коли на запит журналістів про освіту Володимира Борнадренка ніяк не відреагувала Київська адміністрація, журналісти програми вирішили глибше дослідити біографію керівника апарату.

Освітою Володимира Бондаренка вже зацікавилися і в Національній поліції. Після звернення народного депутата Юрія Левченка відкрили кримінальне провадження. За інформацією депутата, Володимир Бондаренко подав до КМДА підроблений диплом того ж Львівського університету.

“Я зробив звернення в поліцію і прокуратуру. Прокуратура відповіла, що вона переслала в поліцію, а поліція от мені відповіла, що так, кримінальна справа, власне кажучи, відкрита, і це вказує, на мою думку, що на 99,9% так воно і є, що це сфальшований диплом”, – зазначає депутат.

Журналісти зустрілись із Бондаренком, але чиновник просто тікає з кабінету після запитань про диплом.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що про провадження Нацполіції знає, але докази Володимира Бондаренка йому здалися переконливими: “Наскільки я знаю, він отримував освіту в місті Києві. Я запитав його, і він сказав, що він навчався у Києві, а не у Львові. Я повірив йому на слово”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.