Один шанс на 500 трильйонів: чому ці трійнята носять спеціальні шоломи?

Їх звуть Хантер, Каден і Джексон, вони брати-близнюки, народжені в сім’ї Ховард. І у кожного з хлопчиків є персональний, симпатичний шолом. Але це не прикраса, а медичне пристрій, який допоможе боротися їм з рідкісним недугою – Краніосиностоз, що викликає дефекти в будові черепа. Лікарі кажуть, що це перший випадок в історії медицини, коли дану хворобу фіксують у трійнят.

Нейрохірург Девід Чеслер ретельно вивчив історію захворювань Краніосиностозу і він впевнений – випадок братів Ховард не має аналогів. Люди хворіли на цю хворобу і раніше, але щоб проблеми спостерігалися відразу у кожного з трійнят, такого ще не було. Тому й увага до малюків більш ніж пильна. Вже у віці 11 тижнів вони пройшли лапароскопічні операції і отримали шоломи індивідуального дизайну. Ці пристрої малюкам доведеться носити наступні кілька місяців, постійно – лікарі дозволяють знімати їх не більше ніж на годину на добу.

Імовірність такої події фахівці оцінюють як один з 500 трильйонів, при тому, що на планеті живе всього 7 з хвостиком мільярдів людей. Поставитися до процесу лікування абияк немислимо, але за запевненнями лікарів справи у близнюків йдуть відмінно. Через чотири місяці після операції їх голови настільки змінилися в правильну сторону, що незнайома з ситуацією людина і не зрозуміє, що загрожувало малюкам. Хоча незвичайні шоломи, безумовно, привертають увагу.

Мама Емі каже, що її сини давно звикли до шоломів і навіть не помічають їх. Перед сном вона знімає пристрої, щоб помити дітей, а потім вони так і сплять в своїх «обладунках». Інша річ перехожі – коли сім’я виходить на прогулянку або за покупками, рідко хто може втриматися від цікавості: а що це таке? Потрібно віддати данину поваги фахівцям, які зробили шоломи не тільки функціональними, але і по-своєму гарними.

Увага! Далі йдуть фотографії з неприємним змістом.

Так від чого ж вберігають шоломи трійнят? Краніосиностоз – захворювання, при якому череп новонароджених сильно деформуються ще в утробі матері. Операцію по виправленню потрібно робити максимально швидко, поки кістки ще м’які і не прийняли остаточну форму.

Це Джексон Ховард, до і після носіння шолома.

Хантер Ховард, до і після носіння шолома.

І Каден Ховард, після народження і через кілька місяців терапії.

Шанси на повне одужання трійнят Ховард оцінюються в 95%. І лікарі впевнені, що їхній головний мозок ніяк не постраждає, а згодом зникнуть і всі сліди втручання, тому про свою унікальність брати знатимуть тільки по фотографіях в дитинстві.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.