“Відірвати 5 точку від дивана”: психолог пояснив реакцію українців на заборону “ВКонтакте” (відео)

Заборону в Україні російських соцмереж суспільство сприйме спокійно. Це не настільки значуща подія, щоб “відривати п’яту точку від дивана” і виходити з протестами на вулицю.

Таку думку в ефірі “Обозреватель.LIVE” висловив психолог, експерт із невербальної комунікації Валентин Кім.

За його словами, в країні тільки дві групи населення продемонструють бурхливу реакцію з цього приводу.

Патріотично налаштовані громадяни схвально поставляться до заборони сайтів і соцмереж країни-агресора. У свою чергу люди з патріархальним укладом і проросійськими поглядами будуть обурені.

А ось “основна група населення це просто проігнорує”, – наголосив експерт.

“У суспільстві накопичилася втома від інформаційних подій – їх стало дуже багато в порівнянні зі щільністю інформаційного потоку за останні п’ять років. Ніякого серйозного скандалу з цього приводу не вийде”, – пояснив Кім.

Відповідаючи на запитання про можливий спалах гніву в аполітичних користувачів російських ресурсів психолог зазначив, що суспільство спокійно поставиться до заборони.

“Навіть якщо це найбільш надпопулярні сайти, це не викличе серйозної реакції. Активно можуть відреагувати представники вузькоспеціалізованої групи як із того, так і з іншого боку барикади. Для основної маси людей це не стане серйозним приводом для того, щоб відривати п’яту точку від дивана і йти бунтувати”, – пояснив Кім.

Як повідомляв “Обозреватель”, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня про застосування санкцій проти низки юр- і фізосіб, яким зокрема блокується доступ до соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”. Крім цього доступ заблоковано до всіх сервісів “Яндекса”, крім головної сторінки пошуковика.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.