Як спати в улюбленій позі і не мати проблем зі здоров’ям

Лікарі стверджують: саме наша улюблена поза під час сну може стати причиною проблем зі здоров’ям.
При цьому, щоб бути здоровішими, нам зовсім не обов’язково відмовлятися від звички, а досить внести тільки деякі коригування.

Ми зібрали рекомендації фахівців про те, як спати в улюбленій позі і залишатися здоровим.

Якщо ви спите на боці

Паркінсона. Також сон на лівому боці допомагає впоратися з печією, але посилює навантаження на печінку.

При проблемах з травленням лікарі рекомендують спати на лівому боці. Це допоможе поліпшити кровообіг, розвантажити шлунок і стравохід. Щоб зберігати спину рівною в положенні на боці, покладіть невелику тверду подушку між ніг. Це також знизить навантаження з суглобів. А під голову – велику і пухку. При високому артеріальному тиску і проблем з кровообігом рекомендується спати на правій стороні. Це знижує навантаження на серце.

Сон на спині

Сон на спині – одна з кращих позицій при проблемах з хребтом і суглобами. Така поза запобігає появі печії і зморшок. Однак це також одна з найгірших поз при проблемах з носом, високому кров’яному тиску і хропінні.

Щоб позбутися від хропіння, використовуйте пухку подушку (або маленьку під шию), щоб верхні дихальні шляхи були в правильному положенні. При нежиті слиз за ніч буде накопичуватися в пазухах. У такій ситуації використовуйте кілька подушок, щоб підняти голову трохи вище і створити нахил (не дуже великий, щоб не нашкодити шиї). При болях в спині і суглобах покладіть маленьку подушку під шию, велику, але плоску – під коліна і скручений рушник – під поперек. Це підтримає хребет і забезпечить нормальний кровотік.

Положення на животі

Японські дослідники з’ясували, що сон на животі допомагає знизити кров’яний тиск, а також поліпшити травлення, позбутися хропіння і печії. Однак це погано для спини, тому що хребет знаходиться в неприродно зігнутому положенні. Щоб уберегти хребет від перегинання і знизити навантаження на поперек, покладіть маленьку подушку під живіт в область тазу. Подушка під головою повинна при цьому бути плоскою (близько 3 см), а краще взагалі без неї, щоб шия не страждала.

Поза ембріона

Позиція, в якій коліна підняті високо до підборіддя, може бути зручна, але погано впливає на здоров’я спини. Дугоподібний вигин тіла обмежує діафрагмальне дихання – це позбавить від хропіння, але додасть проблем, якщо не все в порядку з диханням (наприклад при астмі).

Щоб вирівняти спину, забезпечити правильне положення кінцівок і звільнити грудну клітку, покладіть одну пухку подушку між ніг, а другу помістіть між ліктями. На думку лікарів, ідеальною подушкою під голову в такому положенні буде одна невелика пухкенька, яка підтримає шию.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.