“Євробачення-2017”: росЗМІ придумали новий фейк

Російські засоби масової інформації назвали проведене в Україні “Євробачення-2017” найдорожчим.

Про це повідомляє obozrevatel

Зокрема, зазначається, що чимало ЗМІ Росії перекрутили слова голови українського журі міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення”, поета Юрія Рибчинського.

В інтверв’ю українському виданню “Дзеркало тижня” він заявив, що за бюджет “Євробачення-2017” можна було провести три конкурси.

“Не знаю, куди дивиться наша прокуратура, але на поверхні – корупційна складова цього конкурсу. Наприклад, торік у Стокгольмі аналогічний конкурс провели за 9 мільйонів євро. І досить пристойно. В Естонії колись витратили 12 мільйонів євро. Але такі цифри, як у нас, багатьом країнам навіть не снилися. Злиденний народ у Європі – і найдорожче “Євробачення”, – заявив Рибчинський.

Після цього російська радіостанція “Вести ФМ” повідомила, начебто Україна провела найдорожчий пісенний конкурс “Євробачення” в історії. У більшості ЗМІ країни-агресора з’явилося чимало матеріалів із гучними заголовками: “Євробачення” захлеснув корупційний скандал: “злиденна Україна” влаштувала найдорожчий конкурс”,”Україна влаштувала найдорожче “Євробачення” та інші.

А російський канал “Звезда” пішов далі – вирішив порівняти витрати Росії та України на проведення конкурсу і подав цифри, що не відповідають дійсності.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.