Як виглядає вілла для Людмили Путіної у Франції (відео)

Атлантичне узбережжя Франції – Біарріц. Російська історія тут почалася в кінці XIX століття. Улюблений курорт знаті, на зламі епох вихідців з російської імперії тут було так багато, що, здається, кожен четвертий житель міста говорив на мові царя. Від великих князів Романових до Ігоря Стравінського і Федора Шаляпіна – у всіх них тут були свої вілли.

“Коли Наполеон III приїхав в Біарріц з імператрицею Євгенією, оскільки він був важливою людиною, сюди почали приїжджати дипломати, консули і, природно, вся російська аристократія. Це цар Олександр II, Олександр III, їх вдови”, – розповідає Ольга Данилюк, представник офісу туризму Біарріца.

Кілька десятиліть чи не останнім носієм російської культури на пляжах Біарріца був письменник Василь Аксьонов. Але в нульові почалася нова хвиля російськомовного десанту.

Від топ-менеджерів “Газпрому” до дружин олігархів – портрет тих, хто долучається до блакитної атлантичної крові зразка путінської Росії сильно відрізняється від Росії вікової давнини. Новий герой пліток на місцевому ринку – Артур Очеретний, відомий як новий чоловік колишньої першої леді Росії Людмили Путіної.

У житловому кварталі Чіберта міста Англет, по сусідству з Біарріц – та сама вілла “Сюзанна” – або “Модерн” – яку Артур Очеретний придбав в минулому році. Новим власникам не вдалося залишитися в тіні – французьке законодавство зобов’язує розкривати ім’я власника в документі про дозвіл на будівництво, яке повинно висіти на паркані будь-якого будівництва.

Спершу Артур Очеретний не хотів “світитися”. Але після того, як судові пристави винесли йому попередження, ім’я власника все-таки довелося вписати.

Про те, що Людмила Путіна вийшла заміж за главу Центру розвитку міжособистісних комунікацій Артура Очеретного, стало відомо два роки тому. Артуру 38, він народився і виріс в підмосковних Люберцях. З Людмилою познайомився на початку нульових. Після офіційного розлучення Путіних в 2013 – Людмила і Очеретний одружилися, а екс-перша леді навіть змінила прізвище.

У Біарріце сім’ю Очеретних почали регулярно зустрічати минулого літа. З’являтися на публіці в Росії колишня перша леді не любить, тому і вибрала не самий розкручений серед російських туристів курорт. Тут якщо і зустрінеш когось, то швидше за людей ближче до свого кола, ніж роззяв. Але не тільки віддаленість від зайвих очей зіграла роль у виборі місця. Як згадує агент з нерухомості Брюно Аспіазу, Людмила Путіна бувала в Біарріце разом з першим чоловіком – тоді ще не президентом Росії.

“Раніше ходила кумедна історія, пов’язана з родиною Путіна. Коли президент Єльцин вирішив передати владу Володимиру Путіну, в той час пан Путін був на канікулах на Баскському узбережжі, він часто приїжджав сюди зі своєю дружиною і дітьми. Цей регіон він особливо цінував. Вважається, що Путін був тут, коли Єльцин зателефонував йому, щоб запропонувати високу посаду, яку відомо”, – говорить Аспіазу.

Купівля вілли обійшлася Очеретному в 5,5 мільйона євро. Ще стільки ж піде на ремонт і обробку. За місцевими мірками це не так багато – на узбережжі є вілли і по 20 мільйонів. Сусіди Очеретних, серед яких є і відомі люди, обговорювати російську пару не хочуть – тут так не прийнято. Без камери кореспонденту НВ вдалося зустрітися з місцевою мешканкою. Вона пам’ятає, як в липні минулого року дивитися будинок приїхала особисто Людмила Путіна з дочкою Катериною в оточенні кількох охоронців.

“Дізнавшись, хто стоїть за будівництвом, невідомі обписали паркани лайками – російською мовою”, – розповіла сусідка.

“Раніше власником будинку був адвокат, у якого там був власний кабінет, де він зустрічав своїх клієнтів. Серед них було багато іноземців, особливо з Іспанії. Він прожив там близько 20 років, а після смерті його вдова вирішила продати віллу”, – розповідає агент по нерухомості Брюно Аспіазу.

Дочка Очеретної – Катерина Тихонова, чемпіонка з акробатичного рок-н-ролу і керівник інноваційного центру МДУ. Екскурсії по узбережжю Біарріце для мами вона проводила неспроста – її чоловікові, мільярдерові Кирилу Шамалову, в Біарріце належить вілла “Альтаміра” – той самий особняк, про який два роки тому написав Reuters.

Згідно із записами з кадастру власності, раніше будинком володів старий друг Путіна Геннадій Тимченко. У 2007 році Тимченко разом з дружиною зареєстрували ріелторську компанію Atlantic, за якою було закріплено особняк. Потім ця фірма три роки тому і перепродала віллу Шамалову.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.