На Євробаченні вкрали мільйони, – нардеп Євген Рибчинський

Скільки грошей витратили на “Євробачення 2017”, Грицак пообіцяв розповісти на прес-конференції

Після завершення пісенного конкурсу “Євробачення 2017”, на підготовку якого пішло близько 30 мільйонів євро, раптом виявилося, що коштів на організацію та проведення конкурсу витратили значно менше.

Куди поділися решта грошей, у члена організаційного комітету Eurovision Song Павла Грицака в ефірі програми “Моя музика” на каналі М2 поцікавився нардеп Євген Рибчинський. Останній вже не вперше піднімає питання розкрадання грошей на організації масових заходів.

Той, у свою чергу, не дав конкретної відповіді, але запевнив, що збере прес-конференцію і відзвітує за кожну витрачену копійку. Суму в три десятки мільйонів євро Грицак назвав медійною “качкою” та піар-атакою проти нього.

Парламентарій в студії заявив, що саме за сприяння Грицака компанія зі Львова “Артмакс Інжиніринг” перемогла у тендері на встановлення трибун на “Євробаченні 2017”. Його опонент заперечив будь-яку причетність до цього і навіть погрожує судитися з тими, хто розповсюдив подібну інформацію про його патронат.

Рибчинський повідомив також про 15 мільйонів євро на рахунку в швейцарському банку, які українці поклали туди у якості застави, аби довести Європейській мовній спілці, що здатні провести такий конкурс.

Причин сумніватися в цьому у ЄМС було більш ніж достатньо. Незважаючи на те, що НТКУ мала всі ресурси для того, аби виготовити логотип, ескіз сцени, почати вирішувати якісь організаційні питання, почалися проблеми через внутрішню неузгодженість дій. Й аби Європа не забрала конкурс, з кишень громадян витягли ці 15 мільйонів і поклали на рахунок у Швецарії.

За словами креативного директора “Євробачення” Сергія Проскурні, їх мали повернути у разі успішного проведення конкурсу. Натомість Грицак заявив, що він про подібні домовленості нічого не знає.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.