Які додаткові вихідні належать українцям в червні: скільки і коли відпочиватимемо

Перші вихідні літа триватимуть три дні.

У червні українців чекають два додаткових вихідних. Так, перший вихідний належить на честь Дня Святої Трійці, які припадає на неділю, четверте червня, його перенесуть на понеділок, п’яте червня. Другий додатковий вихідний буде в середу, 28 червня, на День Конституції.

До слова, вже в наступному році в Україні планують скоротити кількість вихідних і не переносити вихідні на понеділок, якщо він припадає на суботу або неділю. Нововведення викликали бурхливу реакцію в українському суспільстві, відзначає глава Інституту пам’яті Володимир В’ятрович. Так, відомство отримало 672 звернення від громадських організацій, профспілок і політичних партій з проханням прислухатися до їхньої позиції. Саме під тиском громадськості інститут прийняв рішення залишити понеділок після Великодня і Трійці вихідними днями.

Коли будуть вихідні:

4 червня – День Святої Трійці
5 червня – вихідний після Трійці
28 червня – День Конституції України.

Нагадаємо, в цьому році українцям належить додатково 11 вихідних, на Новий рік, Різдво, Великдень, День Незалежності, День Перемоги і т.д. Якщо законопроект Інституту пам’яті підтримає парламент, вже в наступному році замість 11 вихідних залишиться дев’ять. Восьме березня і дев’ятого травня залишаються святковими днями: концерти і офіційні заходи ніхто скасовувати не планує, проте вихідних в ці дні не буде.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.