Стало відомо про ймовірну національність творців вірусу WannaCry

Спочатку текст повідомлення, який з’являвся на екранах заражених комп’ютерів, був написаний на китайській, потім він був перекладений на англійську. Експерти, які працюють у сфері кібербезпеки у компанії Flashpoint, дійшли до висновку, що творцями вірусу WannaCry, який заразив комп’ютери в 150 країнах, були жителі півдня Китаю, Гонконгу, Тайваню та Сінгапуру. Про це повідомляється на сайті організації, – пише “Дождь”

Хакери — це, ймовірно, носії південного діалекту китайської мови, відзначають автори дослідження. За їх даними, спочатку текст повідомлення, який з’являвся на екранах заражених комп’ютерів, був написаний на китайській, потім перекладений людиною на англійську. З англійської на інші мови його перекладали з використанням Google Translate.

До такого висновку прийшли експерти, зокрема, через присутність в повідомленні поширених у південних регіонах термінів.

Нагадаємо, що нещодавно програма-вимагач WannaCry заблокувала не менше 200 тис. комп’ютерів. WannaCry шифрує файли, після чого їх стає неможливо використовувати. Для розблокування від жертв вимагають “викуп” – від 200 до 600 доларів, який потрібно перевести на зазначені рахунки у біткоїнах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.