Експерт пояснив, чому VPN-сервіси небезпечніші за російські соцмережі

Після введення заборони на російські сайти популярність VPN-технологій стрімко підскочила
Не всі змогли змиритися із забороною на російські соціальні мережі й ресурси. Багато українців одразу ж узялися освоювати зручну VPN-технологію, яка дозволяє обійти блокування сайтів. Однак і в ній таїться небезпека. Про це пише znaj.ua.

Сервіси VPN (приватні віртуальні мережі) підміняють реальну IP-адресу користувача на підставну, дозволяючи доступ до заборонених ресурсів. Але з ризиком для безпеки. Про це порталу UBR розповів глава Інтернет Асоціації України Олександр Федієнко.

Все, що є у вашому комп’ютері, однозначно стане доступним держателю того VPN-сервера, через який ви будете ходити [до мережі]. Мало того, через ваш комп’ютер можна потрапити до мережі підприємства, з якого ви увійшли у VPN-систему.

– пояснив експерт.

Ще небезпечніше – використовувати VPN-сервіси, які щойно вийшли на ринок. Адже у зв’язку із санкціями Росія може почати просувати нові шпигунські продукти.

Використовуючи неперевірений VPN-додаток і відвідуючи неперевірені ресурси, ви стаєте заручником ситуації, коли у ваш комп’ютер буде покладена якась закладка і в подальшому, при організації внутрішніх інтернет-атак в Україні, ваш комп’ютер буде використаний для цих кібер-атак, наприклад DDoS- атак. Ви навіть знати про це не будете.

– попередив Федієнко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.