В Австралії знайшли загадкове морське чудовисько

Вчені не можуть зрозуміти, з чим вони зіткнулися в глибинах Тасманового моря.
Вченим вдалося зловити дивну істоту в Тасмановому морі. Журналісти встигли прозвати її «безликою рибою», пише hyser.com.ua.

Як повідомляють ЗМІ, загадкового мутанта зловили в Австралії під час наукового дослідження незвіданих частин океану.

Експедиція Державного об’єднання наукових і прикладних досліджень Австралії (CSIRO) зробила занурення на глибину 4 кілометри. В ході дослідження використовувалися глибоководні і гідролокаційні камери. Керівник експедиції Тім О’Хара повідомив, що пошукова зона була «найменш дослідженим середовищем на планеті».

Під час занурення вчені виявили загадкову істоту без очей, рота і видимого носа. Дослідники говорять про те, що на такій глибині дуже темно, тому там істотам очі просто не потрібні. Втім, деякі з них можуть створювати власне світло за допомогою біолюмінесценції.

За словами дослідників, життя на такій глибині істотно ускладнює колосальний тиск, відсутність світла, низька температура і убогий запас їжі. Через останній фактора в подібних умовах можуть жити тільки маленькі істоти, які повільно рухаються, щоб не витрачати енергію.

Багато серед цих тварин нагадують желе. Вони просто плавають по воді, не проявляючи активності. Інші істоти мають ікла і шпильки, якими ранять свою здобич.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.