ВИЯВЛЕНО ПРЕДМЕТ У ДОМІ, НА ЯКОМУ КІЛЬКІСТЬ БАКТЕРІЙ РІЗКО ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ ВСЬОГО ПРОТЯГОМ ОДНІЄЇ НОЧІ

Шокуючі результати нового дослідження фахівців дерматології було опубліковано в “Journal of Clinical Microbiology”. Науковці попереджають, мовляв, усього впродовж ночі кількість бактерій зростає з максимальною швидкістю в… мочалці для душe. Тож цей звичний предмет завдає більше шкоди, аніж користі.

bakterie-3

Губки для душe мають пористу структуру, пояснюють дослідники, завдяки чому утримують відмерлі клітини шкіри, що потрапляють туди під час миття. А оскільки після використання ми залишаємо губку в умовах підвищеної вологості та високих температур повітря, там розвиваються сприятливі умови для росту
бактерій, грибків і навіть плісняви… Якщо ж на шкірі людини є мікротріщини, використання цього предмету становить особливу загрозу, адже йдеться про ризик появи не лише подразнення, але й інфікування.

Проте вчені не закликають повністю відмовитись від губок для душу, а лише радять правильно за ними доглядати. Після використання потрібно ретельно помити губку, а тоді помістити в сухе місце. І ще одне, наполягають спеціалісти, губки слід регулярно змінювати, особливо, якщо з’явився несвіжий запах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...