Вчені виявили втрачене восьме чудо світу

У Новій Зеландії спростували дані п’ятирічного дослідження У Новій Зеландії вчені знайшли раніше втрачене восьме чудо світу – знамениті білі та рожеві тераси “Отукапуаранги”. Про це повідомили новозеландські дослідники Рекс Банн і Саша Холден, передає The National Geographic.

“Отукапуаранги” являють собою великі тераси, що складаються з білих і рожевих каскадних порід. Після виверження вулкана Таравера в 1886 році вулканічний попіл опустився до озера Ротомахана, покривши знамениті тераси. У минулому році було завершено п’ятирічне дослідження, в якому вчені, використовуючи підводні гідролокатори, зйомки та фотографії, дійшли висновку, що під час виверження вулкану тераси були повністю зруйновані.

Однак Банн і Холден впевнені, що минулорічний висновок міг бути заснований на 130-річній неправильній картографічній інформації. Дослідники переконані, що тераси не були знищені, і заявили, що використовуючи щоденник 1859 року картографа Фердинанда фон Хохстеттера, вони знайшли тераси на 9-15 метрах нижче берега сучасного озера Ротомахана.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.