У США відкрили безкоштовний аквапарк для дітей з особливими потребами

Morgan’s Inspiration Island – це перший у світі аквапарк, який спеціально спроектували для дітей з особливими потребами. При цьому вхід для них безкоштовний.

У великому парку атракціонів Morgan’s Wonderland, що знаходиться в Сан-Антоніо, створили спеціальне крило, в якому можуть безпечно розважатись діти з особливими потребами. Для того, щоб комплекс був дійсно зручним і підходящим для них, засновники тривалий час співпрацювали із лікарями та батьками.

«Наша мета –­ забезпечити гостям інклюзивне, безпечне, комфортне відвідування без штовханини й натовпу», – пояснив керівник Morgan’s Inspiration Island Гордон Хартман. Парк він заснував разом з дружиною Меггі, а назвали комплекс на честь власної дочки – Морган, у якої є певні фізичні та психологічні особливості.

В аквапарку кожна дитина отримує спеціальний браслет, завдяки котрому батьки завжди можуть відстежити, де саме зараз вона зараз і чим займається. Справа в тому, що усі частини аквапарку підлаштовані для дітей з особливими потребами, щоб вони могли пересуватись і розважатись без втручання батьків.

При цьому кожному можуть також безкоштовно видати спеціальний водонепроникний візочок для людей з інвалідністю. Крім того, у закладі є можливість швидко коригувати температуру води, якщо раптом хтось перемерзне, також існують спеціальні тихі зони для тих дітей, яких бентежить гамір.

«Morgan’s Inspiration Island пропонує людям із особливими фізичними чи розумовими потребами місце, де вони могли би просто не відчувати бар’єрів», – пояснюють керівники аквапарку. Для таких відвідувачів вхід є безкоштовним, решта гостей мають заплатити $15 за дорослих чи $12 за дітей. Спорудження Morgan’s Inspiration Island обійшлося в $17 млн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.