Скільки сміття у Львові: Сироїд озвучила шокуючі цифри

Станом на 21 червня у Львові залишається 8,5 млн кг сміття. А це близько 30 кг сміття під дверима кожної оселі. Такі наслідки сміттєвої блокади оприлюднила віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, пише 24 канал.

Як відомо, уже троє депутатів від “Самопомочі” оголосили голодування на знак протесту проти сміттєвої блокади Львова. Першим почав голодувати голова фракції “Самопоміч” Олег Березюк. За ним у вівторок оголосили голодування Оксана Сироїд і Тарас Пастух.

“Вже рік спостерігаю судомні потуги влади втопити Львів у смітті. Чергове загострення штучної сміттєвої кризи, яку свідомо організовує центральна влада – від Адміністрації Президента до органів правопорядку – зробило очевидним, що на 800 тисяч людей владі плювати. Так само стало очевидним, що жодні правові механізми не допоможуть захистити людей. Зараз у місті близько 8,5 млн кг сміття. Щоб це уявити – це близько 30 кг сміття під дверима кожної оселі. Це те саме, якби сміття не вивозили 10 днів поспіль”, – написала віце-спікер Оксана Сироїд на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, всі полігони для вивозу сміття перекриті, тому обсяг сміття зростатиме. Сироїд наголосила, що лише в цьому році Львів 495 разів звертався до обласних та місцевих рад по допомогу. Лише 9 рад погодилися прийняти львівське сміття, але частина з них відмовилась від співпраці майже одразу.

“Подумайте, скільки протримається Київ, раптом політична воля банкової не порозуміється з мером? Якщо можна наплювати на 800 тисяч людей у Львові, то чим відрізняються 3 мільйони киян? Якщо влада діє поза площиною права, то ми мусимо повернути її хоча б до рамок моралі”,– написала заступник голови Верховної Ради.

Саме так Сироїд пояснила, чому вона разом з Олегом Березюком і Тарасом Пастухом вирішили почати голодування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.