До УВАГИ освітян! Канікул буде більше! Триместри – нова організація навчального часу з 2017/18 н.р.

Триместри в школі 2017-2018 – це відносно нова, досить малозвична нашим дітям форма організації навчального часу. На відміну від звичайної при такій системі час навчання розподіляється рівномірно, тобто ділиться на рівні частини і проміжки між навчанням і відпочинком практично однакові. На думку фахівців, така організація навчального процесу допомагає правильно розподілити навантаження на школярів, не викликаючи перевтому навіть у учнів початкової школи.

У триместровій системі навчання всього шість навчальних періодів – триместрів і шість періодів відпочинку – канікул. Тривалість кожного триместру – п’ять або шість тижнів, тривалість канікул – тиждень, виняток становлять двотижневі новорічні та тримісячні літні канікули.

Канікули в школі 2017-2018 по триместрах

Мабуть, не такого школяра, хто не чекає з нетерпінням канікул. І відмінники, і двієчники з однаковим натхненням рахують дні до початку довгоочікуваного відпочинку. І напевно більшість учнів починає відлік буквально з перших навчальних днів. На сьогоднішній день попередній розклад шкільних канікул по триместрах на 2017-2018 навчальних рік виглядає наступним чином: п’ять (іноді шість) тижнів занять чергуються з тижнем відпочинку.

1 триместр/осінні канікули – з 2 по 8 жовтня включно;

2 триместр/осінні канікули 2 етап – з 17 по 23 листопада включно;

3 триместр/зимові канікули – з 27 грудня по 8 січня включно;

4 триместр/зимові канікули 2 етап – з 21 по 27 лютого (іноді ці канікули носять назву весняних);

5 триместр/весняні канікули – з 10 по 16 квітня включно;

6 триместр/літні канікули – з 1 червня по 31 серпня включно.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.